Driemaal scheepsrecht voor Barry: 'De wedstrijd glipte uit mijn handen, maar gelukkig miste hij'

Keane Barry haalde de tweede ronde op het WK Darts na een zwaarbevochten 3-2 overwinning op Royden Lam uit Hong Kong.

Barry stond eerder in partij nog op een 2-0 voorsprong, maar zag Lam vervolgens terugkeren tot 2-2. De Aziaat miste vervolgens een hoop dubbels in de beslissende set, waardoor Barry toch nog de winst over de streep kon trekken.

Het was de eerste overwinning voor de Ier op het WK Darts, nadat hij de twee voorgaande jaren in de eerste ronde werd uitgeschakeld. ''Dat laatste ging ook door mijn hoofd heen. Maar gelukkig is driemaal scheepsrecht'', zei Barry na afloop.

De voormalig BDO-jeugdwereldkampioen was na afloop vooral opgelucht. ''Ik heb geen idee waarom ik mezelf onder druk had gezet, ik moet gewoon relaxen en dan gaat het vanzelf. De wedstrijd glipte uit mijn handen, maar gelukkig miste hij veel dubbels en kon ik de overwinning pakken.''

Barry speelt in de tweede ronde tegen het achtste reekshoofd Jonny Clayton, die één van de topfavorieten voor de wereldtitel is. ''Ik kijk er naar uit om tegen Jonny te spelen. We hebben een paar mooie wedstrijden gehad op de Pro Tour. Maar ik kan vrijuit spelen. Ik heb al een overwinning op zak, die druk voel ik niet meer.''

Lees meer over:
PDC Keane Barry WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties