Droom debutant Durrant duurt voort: kwartfinale na exit Dobey

Glen Durrant heeft de kwartfinale bereikt op het WK Darts. De voormalig BDO'er debuteert op het wereldkampioenschap van de Professional Darts Corporation en doet dat vooralsnog met succes. Zaterdagavond moest ook Chris Dobey eraan geloven.

Dobey begon nog goed aan de wedstrijd tegen de drievoudig wereldkampioen bij de BDO. Hij pakte de eerste set middels een break. Daarna ging het echter minder goed met Dobey, terwijl zijn tegenstander juist meer en meer in de wedstrijd kwam. De tweede set ging dan ook met 3-0 naar Durrant.

De derde set leek dan weer naar Dobey te gaan, want hij stond dankzij een break en het verzilveren daarvan met 0-2 voor in de set van Durrant. Duzza sloeg echter terug en pakte middels drie legs op rij ook de derde set: 2-1 in sets. Ook in de vierde set was Dobey hard op weg naar het binnenhengelen ervan, maar vanuit een 0-2 voorsprong werd het toch 3-2 voor Durrant. Daardoor stond het na vier sets 3-1 voor Durrant.

Dobey legde zich echter niet zomaar neer bij de aanstaande nederlaag en vocht terug. In de vijfde en de zesde set bleek één break per set telkens genoeg om de set binnen te halen en zo kregen we een beslissende set voorgeschoteld. In die beslissende set was Durrant echter véél te sterk voor Dobey, want het werd liefst 3-0. De beslissing viel met een prachtige 146-finish (zie video).

Klik hier voor meer informatie over het WK Darts, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Zaterdag 28 december
Middagsessie
Vierde ronde

Steve Beaton (90.44) 2-4 (94.25) Darius Labanauskas (2-3, 3-2, 1-3, 3-0, 0-3, 1-3)
Kim Huybrechts (89.11) 1-4 (95.11) Luke Humphries (3-2, 0-3, 2-3, 1-3, 0-3)
Dimitri van den Bergh (96.06) 4-3 (93.70) Adrian Lewis (1-3, 1-3, 3-1, 2-3, 3-1, 3-1, 3-1)

Avondsessie

Peter Wright (96.39) 4-3 (94.80) Jeffrey de Zwaan (3-2, 3-1, 3-0, 2-3, 1-3, 2-3, 5-3)
Glen Durrant (94.16) 4-3 (94.01) Chris Dobey (1-3, 3-0, 3-2, 3-2, 1-3, 1-3, 3-0)