Duitse commentator vreest dat Price gaat stoppen: ''Hij heeft nooit echt van darts gehouden''

Gerwyn Price liet de dartswereld versteld staan door op het WK Darts tijdens zijn kwartfinale tegen Gabriel Clemens oorbeschermers te dragen. Het hielp hem niet. 'The Iceman' verloor met 5-1 van 'The German Giant'.

De Welshman werd opnieuw beschimpt door het publiek, dat ook luidkeels aan het boeroepen was wanneer Price aan het gooien was. Na zijn uitschakeling plaatste Price een bericht dat hij betwijfeld of hij ooit nog meedoet aan het WK Darts.

In de podcast "Game On" liet Elmar Paulke, die bekend staat als de Duitse stem van het darten, zich ontvallen dat hij denkt dat de actie van de Welshman een teken is: "Ik heb de gedachte dat Gerwyn Price eigenlijk overweegt zijn carrière te beëindigen. Ik denk dat dat een realistische optie is.

Dat komt omdat Gerwyn Price nooit echt van darten heeft gehouden. Rugby is zijn liefde. Darts heeft hem succes gebracht, het heeft hem veel geld opgeleverd, daarvan heeft hij huizen kunnen kopen. Het heeft hem financiële zekerheid gegeven. Darts deed dat allemaal voor hem, maar het bereikte nooit - denk ik - zijn hart. Daarom zou ik me kunnen voorstellen dat Price op een gegeven moment zegt: "Weet je wat, waarom speel je niet zonder mij? En dan gaat hij gewoon weg. Ik denk niet dat dat een scenario is dat helemaal uit de lucht gegrepen is."

Paulke ziet ook parallellen met Paul Nicholson. De Australiër nam in het verleden de rol van bad boy in de PDC op zich, maar moest later inzien dat hij niet over de nodige mentale kracht beschikte.

"Het is een beetje wat Paul Nicholson op een gegeven moment ook niet meer had en niet meer het sportieve succes had," zo verwoordt Paulke zijn gedachten.

"Ze onderschatten de rol van de bad boy omdat je in het begin - de eerste twee jaar - denkt dat het grappig is. Ze worden uitgejouwd, maar het kan ze niets schelen. Maar er komt altijd een punt waarop je er niet meer tegen kunt. Hij kan er niet meer tegen, hij kan ook niet meer lachen. Hij wordt uitgejouwd als hij opkomt en hij wordt gek van binnen'', aldus Paulke.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties