Durrant heeft nog één doel in de PDC: 'Wereldkampioen worden en dan een punt achter mijn carrière zetten'

Begin volgende maand staat de PDC Q-School op het programma. Twee jaar geleden veroverde Glen Durrant daar een Tour Card. De drievoudige BDO-wereldkampioen heeft naar eigen zeggen nog één grote droom.

Durrant ging er op het voorbije WK in de vierde ronde uit tegen Dirk van Duijvenbode. "Ik gooide toen met nieuwe darts maar heb moeten constateren dat die niet werkten voor mij. Daarom ben ik nu opnieuw met mijn oude darts aan het trainen. Na het WK heb ik even een rustperiode genomen maar sinds een week train ik opnieuw bijzonder hard in aanloop naar de Masters", aldus Durrant bij Tungsten Tales.

De 50-jarige Engelsman kondigde bij zijn debuut in de PDC aan dat hij een vijfjarenplan had opgesteld dat hem naar de wereldtitel moest leiden. "De eerste twee jaren zijn alvast bijzonder goed verlopen en intussen sta ik in de top-16 van de wereldranglijst. Vorig jaar won ik met de Premier League mijn eerste major maar het enige wat nu nog écht telt is wereldkampioen worden. Uiteraard zijn toernooien als de World Matchplay en World Grand Prix ook belangrijk maar de dag dat ik wereldkampioen word zet ik onmiddellijk een punt achter mijn carrière."

Lees meer over:
PDC Glen Durrant

Plaats reactie

666

0 reacties