Van Duijvenbode bereikt kwartfinales op WK Darts na thriller tegen Durrant

Dirk van Duijvenbode is doorgedrongen tot de kwartfinales op het WK Darts. Aubergenius versloeg Glen Durrant na een nieuwe thriller met 4-3 in sets.

De Westlander was de hele wedstrijd de betere speler, maar door gemiste dubbels kwam Durrant op een 3-1 voorsprong. Dankzij een superieure comeback met drie sets op rij ging de kwartfinaleplaats echter toch naar Van Duijvenbode.

Durrant was de betere op de finishes en dat leverde hem de eerste twee sets op. Zo miste Van Duijvenbode bijvoorbeeld drie kansen om op een 2-0 voorsprong te komen in de tweede set. Duzza wierp vervolgens 154 uit voor een rebreak en in de vijfde leg miste Aubergenius ook nog steeds drie setpijlen. Die set ging daarna met een 21-darter naar zijn Engelse tegenstander.

Van Duijvenbode bleef in de wedstrijd door wel de derde set met 3-1 naar zich toe te trekken. De Westlander begon met een 129 finish aan de vierde set, maar miste daarna opnieuw veel kansen om de break te verzilveren. Dat werd wederom afgestraft door Durrant, die dubbel 10 raakte met zijn derde pijl. Twee goede legs van de drievoudig Lakeside-kampioen brachten Durrant vervolgens op één set van de overwinning.

Met de rug tegen de muur liet Van Duijvenbode opnieuw zien om mentaal gebied enorme stappen te hebben gemaakt dit seizoen. Met finishes vanaf 113, 106 en 92 ging de vijfde set naar de geboren Katwijker. Hij moest Durrant daarna wel zien te breaken in de zesde set en dat lukte met een fenomenale 170 finish. Daarna hield Van Duijvenbode zijn eigen leg in zestien pijlen om een beslissende set af te dwingen.

De Nederlander mocht die laatste set beginnen, maar raakte het initiatief gelijk kwijt doordat Durrant hem met een 14-darter wist te breaken. Van Duijvenbode brak echter gelijk terug en gooide een 14-darter voor een 2-1 voorsprong in de laatste set. Met een 68 finish voorkwam Durrant dat de Westlander vanaf tops voor de wedstrijd mocht gooien. Van Duijvenbode mocht wel aan de laatste leg starten en wist deze zenuwslopende leg met een 17-darter naar zich toe te trekken.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Woensdag 30 december

Avondsessie

Dirk van Duijvenbode (96.75) 4-3 (90.76) Glen Durrant (1-3, 2-3, 3-1, 1-3, 3-1, 3-1, 3-2)