Price met ruime zege op King naar laatste acht

Gerwyn Price is net als vorig jaar doorgedrongen tot de laatste acht op het WK Darts. The Iceman had het makkelijker dan verwacht tegen Mervyn King en zegevierde met 4-1 in sets.

Scorend waren de Welshman en Engelsman aan elkaar gewaagd, maar op de finishes was Price een klasse apart. Price gooide dertien van zijn 26 pijlen op de dubbels raak, een finishpercentage van vijftig procent. King kwam tot een finishpercentage van slechts 29 procent.

Dat kwam meteen tot uiting in de eerste set. King miste al zijn drie dubbels, terwijl Price onder meer 82 en 148 uitwierp om de eerste set met 3-0 te winnen. King won de tweede set met 3-2, maar moest vervolgens weer toekijken hoe zijn Welshe tegenstander een aantal knappe finishes uitwierp. Price gooide namelijk 88 en 64 uit en pakte dus weer de set van King af.

De vierde set ging ook naar Price, na een 13-darter en een 93 finish. King kreeg nog wat kansen in de vijfde set, maar kon er geen wedstrijd meer van maken. Price won de vijfde set met 3-1 en zette een 4-1 eindstand op het scorebord.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Woensdag 30 december

Avondsessie

Dirk van Duijvenbode (96.75) 4-3 (90.76) Glen Durrant (1-3, 2-3, 3-1, 1-3, 3-1, 3-1, 3-2)

Gerwyn Price (97.71) 4-1 (98.15) Mervyn King (3-0, 2-3, 3-1, 3-2, 3-1)