Durrant meldt zich in finale Premier League Darts na vier gemiste matchdarts Anderson

Glen Durrant is de eerste finalist van de Premier League Darts. In een moeizame partij die alle kanten op ging trok Duzza aan het langste eind. Het werd 10-9 in het voordeel van de debutant.

Nadat de eerste drie legs met de darts meegingen pakte Durrant een cadeautje van Anderson met beide handen aan. De Schot miste zeven darts op 2-2, waardoor Duzza kon profiteren. Een leg later liet de debutant een kans vanaf 113 op dubbel 18 onbenut, waardoor Anderson een verzilvering van de break kon voorkomen. Durrant liep dankzij een 74-finish verder uit en vlak voor de pauze leek de debutant zelfs op een 7-3 voorsprong te komen. Een dart op dubbel 11 werd gemist door Duzza, waardoor de voormalig Premier League-winnaar de stand via een 84-finish terugbracht tot 6-4.

Het spel van The Flying Scotsman werd stukken beter na de pauze. Het duurde dan ook niet lang voordat Anderson de stand gelijk trok tot 6-6. Drie legs later kwam de Schot voor het eerst op voorsprong. Het werd 8-7 in het voordeel van Anderson, de eerste keer dat Durrant op achterstand kwam in de wedstrijd.

Durrant stond met een 9-7 achterstand met zijn rug tegen de muur, maar wist met een 113-finish terug te komen tot 9-8. Anderson mocht het afmaken in zijn eigen leg, maar miste een matchdart op bullseye. Durrant sloeg toe vanaf 64 en dwong een beslissende negentiende leg af.

Het niveau in die leg schommelde enorm. Nadat Durrant niet uitging vanaf 164 kreeg Anderson de kans vanaf 109. Opnieuw miste de Schot een matchdart op de bull, waardoor Durrant de kans kreeg vanaf 72. Ook hij miste een matchdart, maar zag Anderson er opnieuw twee missen. Durrant kreeg een handje vol matchdarts, maar had aan één genoeg.

Play-offs Premier League Darts 2020

Donderdag 15 oktober

Halve finales

Glen Durrant (86.10) 10 - 9 (87.82) Gary Anderson

Peter Wright v Nathan Aspinall

Finale

Glen Durrant v Wright/Aspinall

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties