Speelschema play-offs Premier League Darts 2020: Durrant, Wright, Aspinall en Anderson strijden donderdagavond om titel

Ruim vijf maanden later dan oorspronkelijk gepland, staat donderdagavond dan eindelijk de play-offs van de Premier League Darts op het programma.

Voor het eerst sinds 2012 behoort er geen Nederlandse speler tot de vier overgebleven spelers in de prestigieuze dartscompetitie. Michael van Gerwen werd zesde in de competitiefase en ontbreekt dus tijdens de play-offs van de Premier League Darts.

Debutant Glen Durrant is wel van de partij tijdens de finaleavond. De drievoudig Lakeside-kampioen maakte in 2019 een opwachting als 'Contender' maar doet dit jaar voor het eerst mee aan de volledige competitie. Duzza leek allerminst last van zenuwenvrees te hebben, want hij won de reguliere competitie en de bijbehorende bonus van 25.000 pond.

Durrant neemt het in de halve eindstrijd op tegen Gary Anderson, die vierde werd in de eindstand. Anderson wist in hun twee onderlinge duels tijdens de competitie niet te winnen van de Engelsman. De eerste confrontatie eindigde in een 7-4 zege voor Durrant en bij de tweede ontmoeting werd er gelijkgespeeld. Echter gaf The Flying Scotsman in die partij wel een ruime voorsprong uit handen en miste hij meerdere matchdarts voor de winst.

Nathan Aspinall volgde min of meer de zelfde route als Durrant. The Asp mocht vorig jaar één gastoptreden maken in de Premier League Darts en mocht tijdens deze editie de volledige competitie spelen. Aspinall presteerde keurig en werd derde in de competitie.

Dat betekent dat de voormalig UK Open-kampioen tegen wereldkampioen Peter Wright gaat strijden om de tweede finaleplek. Beide potten in de competitiefase werden gewonnen door Wright, waardoor beide spelers nu vier van de acht onderlinge ontmoetingen hebben gewonnen.

Speelschema play-offs Premier League Darts 2020

Donderdag 15 oktober

Halve finales

20:10 Glen Durrant v Gary Anderson

21:00 Peter Wright v Nathan Aspinall

Finale

22:00 Durrant/Anderson v Wright/Aspinall

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties