Teams voor World Cup of Darts 2020: Van Gerwen en Noppert geselecteerd voor Nederlands team

Michael van Gerwen en Danny Noppert vormen definitief het Nederlandse team op de World Cup of Darts. Voor Noppert wordt het zijn debuut op dit toernooi.

De Fries is momenteel de tweede Nederlander op de wereldranglijst. Van Gerwen zit al sinds 2013 in het Nederlandse team voor de World Cup of Darts en wist het toernooi in 2014, 2017 en 2018 samen met Raymond van Barneveld te winnen. Vorig jaar trok hij samen met Jermaine Wattimena het oranjetenue aan en verloor Nederland in de halve eindstrijd van Ierland.

Ook bij enkele andere topteams zijn er wat mutaties. Peter Wright en Gary Anderson wonnen vorig jaar de wereldtitel voor Schotland, maar ontbreken allebei dit jaar. Dat betekent dat John Henderson en Robert Thornton de honneurs waarnemen.

Bij Australië maakt Damon Heta zijn debuut in de selectie. The Heat neemt de plek in van Kyle Anderson, die zich heeft afgemeld voor dit toernooi. In het Duitse team mag Gabriel Clemens zijn eerste opwachting maken aan de zijde van Max Hopp.

De teams uit Engeland (Michael Smith en Rob Cross), Wales (Gerwyn Price en Jonny Clayton), Noord-Ierland (Daryl Gurney en Brendan Dolan), Ierland (William O'Connor en Steve Lennon), België (Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts) en Oostenrijk (Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez) veranderen niet ten opzichte van vorig jaar.

Teams voor World Cup of Darts 2020: Van Gerwen en Noppert geselecteerd voor Nederlands team

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties