Durrant over keerpunt bij BDO: 'Finale met amper 50 toeschouwers in de zaal was bijzonder droevig'

Glen Durrant maakte in 2019 de overstap naar de PDC. Op het Twitterkanaal van PDC vertelde hij de reden voor die overstap.

Durrant werd driemaal wereldkampioen bij de BDO alvorens in 2019 op de PDC Q-School een Tour Card te veroveren. "Er werd regelmatig met mij gelachen als BDO-wereldkampioen, de hele tijd hoorde ik mensen zeggen dat mijn titels weinig waard zijn en dat ik niets te zoeken had in de PDC. Bij mij is er echter vooral iets geknapt toen ik in oktober 2018 de finale van de Winmau World Masters tegen Adam Smith-Neale voor amper vijftig toeschouwers in de zaal moest spelen. Toen heb ik definitief beslist om het avontuur in de PDC aan te gaan."

De 50-jarige Engelsman kende een droomdebuut in de PDC en won amper anderhalf jaar na zijn debuut al de Premier League. Sindsdien loopt het echter bijzonder stroef. "Ik moet nu een nieuwe uitdaging aangaan en me opnieuw bewijzen", zegt Durrant. "Ik ga die uitdaging zeker niet uit de weg. Daarvoor train ik dagelijks enkele uren, zonder enige uitzondering. Al die online toernooien zijn immers niets voor mij. Ik train altijd alleen, maar ben nu toch aan het overwegen om in de toekomst een trainingspartner te zoeken."

Scifo FC

'Duzza' is naast het darten ook een échte voetbalfan. "Ik supporter voor Middlesbrough. Vroeger was ik fan van Enzo Scifo, een Belgische voetballer die destijds in Italië actief was. Ik had zelfs mijn eigen ploegje, genaamd Scifo FC, waar ik via de post meedeed aan een competitie waarbij je je eigen ploeg moest samenstellen, zeg maar de voorloper van de huidige computerspelletjes."

Lees meer over:
PDC Glen Durrant

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties