Durrant weet oorzaak van probleem met zelfvertrouwen: 'Dat leidt tot angst en spanning in mijn worp'

Glen Durrant kreeg deze week nog eens drie flinke mentale tikken de verwerken. De Engelsman verloor tijdens de eerste drie speeldagen van de PDC Super Series 4 telkens in de eerste ronde.

Durrant, die dit jaar als titelverdediger in de Premier League Darts al na de eerste seizoenshelft werd uitgeschakeld, besloot vervolgens om tijdens de vierde speeldag niet meer van start te gaan. Duzza gaf aan met een enorme vertrouwenscrisis te kampen.

''De euforie van het winnen van de Premier League heeft plaatsgemaakt voor een nachtmerrie van een ervaring'', zo erkent Durrant tegenover Oche180.

''Ik ben aan het mentale aspect aan het werken. Mijn manager heeft daarvoor gesprekken opgezet voor een periode van twaalf weken. Ik ben ook een enorme fan van de coaching van Wayne Mardle, hij heeft mij wat suggesties gestuurd. Er zijn zoveel mensen die mij willen helpen en denken dat het makkelijk op te lossen is.''

Dat is echter niet het geval volgens Durrant, die wel de oorzaak van het probleem kent. ''Het is een technisch probleem waar ik aan werk. Er is geen snelle oplossing, maar ik weet wat het probleem is en dat leidt dan tot de angst en spanning in mijn worp."

Lees meer over:
PDC Glen Durrant

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties