Op deze dag in ... 2017: Beaton wint Players Championship-titel na knappe zegereeks

In 'Op deze dag in ...' blikt Dartsnieuws terug op een evenement of prestatie van een speler op een bepaalde datum. We beginnen met een terugkeer naar 17 juni 2017.

Exact vier jaar geleden wist Steve Beaton op 53-jarige leeftijd zijn vierde PDC-titel te winnen. Het was voor de Bronzed Adonis zijn eerste hoofdprijs sinds 2013, toen hij een Euro Tour-toernooi op zijn naam schreef.

Op 17 juni 2017 werd het dertiende Players Championship van dat seizoen gespeeld. Het deelnemersveld kende toen nog namen als Kevin Painter, Ronnie Baxter, Ronny Huybrechts, Richie Burnett, Wes Newton, Jamie Caven en Mark Webster. Inmiddels zijn deze spelers allen niet meer in het bezit van een PDC Tour Card.

Beaton begon het toernooi soepeltjes met een 6-0 overwinning op Matthew Dennant, waarna ook Keegan Brown (6-4) en Robert Owen (6-2) het hoofd moesten buigen voor de goedlachse Engelsman.

Vervolgens trof de wereldkampioen van 1996 zijn landgenoot Dave Chisnall. Het duel werd met 6-4 in het voordeel van de Bronzed Adonis beslecht. Daarna vormde Kirk Shepherd (6-0) geen enkel probleem op weg naar de halve eindstrijd.

Bij de laatste vier was Rob Cross - toen nog in zijn eerste jaar als Tour Card-houder - zijn opponent. Met 6-3 werd de opmars van Voltage een halt toegeroepen. In de eindstrijd wachtte een duel met tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Beaton bleek het beste voor het laatst bewaard te hebben, want met een gemiddelde van 107 werd de Schot met 6-3 verslagen. In de finale startte de Engelsman fantastisch met een 125 finish en een 12-darter. Drie legs later nam de voormalig Lakeside-kampioen een 4-1 voorsprong op Anderson. De Schot kon nog terugkomen tot 5-3, maar zag vervolgens Beaton de titel pakken.

Lees meer over:
PDC Steve Beaton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties