Edgar opnieuw naar WK: 'Enorme opluchting dat ik zo mijn Tour Card heb veiliggesteld'

Matthew Edgar wist zich in extremis nog te plaatsen voor het aankomende PDC-WK. De 34-jarige Engelsman won één van de vier beschikbare startbewijzen op het PDPA-kwalificatietoernooi.

Voor Edgar wordt het zo een derde opeenvolgende deelname aan het WK. "Ik was nochtans angstig voor de kwalificaties omdat ik wist hoeveel er op het spel stond. Zonder plaatsing voor het WK zou ik immers mijn Tour Card verliezen. Tegelijk ging ik het toernooi ook met vertrouwen in omdat ik wist dat ik goed stond te gooien", aldus Edgar op zijn eigen YouTube-kanaal.

In zijn beslissende wedstrijd voor plaatsing voor het WK moest hij het opnemen tegen Josh Payne. "Voor die wedstrijd moest ik terugdenken aan 2014, toen verloor ik immers zowel de beslissende kwalificatiewedstrijd voor de Grand Slam of Darts en het WK. Ik wou sowieso niet dezelfde fouten als toen maken en uiteindelijk ben ik daar goed in geslaagd want ik wist met 7-2 te winnen."

Inspiratie bij andere spelers

Bij zijn vorige twee deelnames ging Edgar er meteen in de eerste ronde uit. "Maar nu voel ik me klaar om verder te geraken. Ik heb ook veel inspiratie opgedaan bij spelers zoals Dirk van Duijvenbode, Dimitri van den Bergh, Mervyn King en José de Sousa. Zij stonden begin dit jaar ook allemaal lager op de ranking maar hebben toch de finale van een major bereikt. De komende dagen ga ik keihard trainen met Kevin Painter en dan ben ik hopelijk klaar voor een knalprestatie."

Lees meer over:
PDC Matthew Edgar

Plaats reactie

666

0 reacties