Zonneveld, Lewis en Sedlacek behoren tot zes winnaars tijdens laatste WK-kwalificatietoernooien

Niels Zonneveld heeft zich als elfde Nederlander geplaatst voor het WK Darts. Hij was één van de zes winnaars tijdens de laatste twee WK-kwalificatietoernooien op maandag.

PDC Tour Card-houders kregen tijdens de PDPA Qualifiers hun laatste kans om kwalificatie af te dwingen voor het WK Darts. Spelers van buiten het Verenigd Koninkrijk deden mee aan de Rest of the World Qualifier, daar waren twee startplekken te verdelen.

Die werden gewonnen door Zonneveld en Karel Sedlacek. De Nederlander versloeg achtereenvolgens Krzysztof Kciuk, Jelle Klaasen en Martin Schindler. Voor Zonneveld wordt het zijn debuut op het WK Darts. Klaasen ontbreekt voor het eerst sinds de editie van 2013. Sedlacek won in de finaleronde van Jan Dekker, nadat hij ook al had afgerekend met Benito van de Pas en Rowby-John Rodriguez.

Bij het Britse kwalificatietoernooi waren Ciaran Teehan, Jamie Lewis, Matthew Edgar en Nick Kenny de grote winnaars. Lewis, drie jaar geleden nog WK-halvefinalist, was in de finaleronde te sterk voor meervoudig major-winnaar Robert Thornton. De Schot raakt door het mislopen van het wereldkampioenschap zijn PDC Tour Card kwijt.

Plaats reactie

666

0 reacties