Van Gerwen in gunstig gedeelte van loting voor WK Darts

De loting voor het WK Darts wordt pas verricht op 3 december, maar de plaatsingslijst is alvast bekend. Daardoor weet Michael van Gerwen al dat hij in een relatief gunstig gedeelte van de loting terecht komt.

Net als de afgelopen jaren is de top-32 van de plaatsingslijst vrij in de eerste ronde van het WK Darts. Zij spelen in de tweede ronde tegen een speler die zich via de Pro Tour heeft geplaatst of een 'internationale qualifier'. Van Gerwen is als eerste geplaatst op het PDC-wereldkampioenschap, wat betekent dat hij in derde ronde eventueel de nummer 32 kan treffen. Dat is Ricky Evans geworden. Op het afgelopen WK speelden de Nederlander en de Engelsman ook tegen elkaar in de derde ronde. Toen werd het 4-0 voor Van Gerwen.

Een ronde verder zijn Joe Cullen en Jonny Clayton zijn potentiële tegenstanders. In hetzelfde kwart zitten ook Danny Noppert en Jermaine Wattimena. Zij staan mogelijk tegenover respectievelijk Dave Chisnall en Dimitri van den Bergh in de derde ronde, indien zij allemaal hun tweede ronde doorkomen.

Het tweede kwart lijkt op voorhand het meest interessant. In dit gedeelte van de loting zitten oud-wereldkampioenen Gary Anderson, Rob Cross en Adrian Lewis, regerend Premier League-kampioen Glen Durrant, voormalig WK-finalist Michael Smith en ook nog Devon Petersen en Mensur Suljovic.

Jeffrey de Zwaan komt terecht in het onderste gedeelte van het derde kwart. Als nummer 23 van de plaatsingslijst kan hij in de derde ronde uitkomen tegen Ian White. In theorie zou hij in de kwartfinales regerend wereldkampioen Peter Wright kunnen treffen. Vincent van der Voort is de vijfde Nederlander die een geplaatste status heeft verworven. Hij heeft Nathan Aspinall als mogelijke tegenstander in de derde ronde en zit verder ook in het kwart van onder meer Gerwyn Price en Jose de Sousa.

De 32 Pro Tour qualifiers en de 32 internationale qualifiers staan in de eerste ronde tegenover elkaar. Tot de Pro Tour qualifiers behoren met Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker, Maik Kuivenhoven, Derk Telnekes en Ron Meulenkamp vijf Nederlanders. Niels Zonneveld werd de elfde Nederlander voor dit toernooi door het WK-kwalificatietoernooi te overleven. Hun positie in de loting voor het WK Darts wordt dus aanstaande donderdag bekend.

Bracket loting voor WK Darts

Eerste kwart

[1] Michael van Gerwen

[32] Ricky Evans

[16] Joe Cullen

[17] Jonny Clayton

[8] Dave Chisnall

[25] Danny Noppert

[9] Dimitri van den Bergh

[24] Jermaine Wattimena

Tweede kwart

[4] Michael Smith

[29] Devon Petersen

[13] Gary Anderson

[20] Mensur Suljovic

[5] Rob Cross

[28] Jamie Hughes

[12] Glen Durrant

[21] Adrian Lewis

Derde kwart

[2] Peter Wright

[31] Gabriel Clemens

[15] Krzysztof Ratajski

[18] Simon Whitlock

[7] James Wade

[26] Stephen Bunting

[10] Ian White

[23] Jeffrey de Zwaan

Vierde kwart

[3] Gerwyn Price

[30] Brendan Dolan

[14] Jose de Sousa

[19] Mervyn King

[6] Nathan Aspinall

[27] Vincent van der Voort

[11] Daryl Gurney

[22] Chris Dobey

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties