"Een jonge Phil Taylor zou goed genoeg geweest zijn om Luke Littler regelmatig te verslaan" - Dennis Priestley twijfelt niet

Amper 17 is hij en de dartswereld ligt aan zijn voeten. Luke Littler heeft zich in nog geen jaar tijd opgewerkt tot miljonair.

Littler bereikte begin januari bij zijn debuut verrassend de finale van het WK Darts. Daarin moest hij het onderspit delven tegen Luke Humphries, maar nadien volgden wel triomfen op onder meer de Bahrain Darts Masters, het Belgian Darts Open en Austrian Darts Open.

En daarna zette hij de kroon op het werk van een bijzonder sterk eerste halfjaar in de PDC door ook nog de Premier League Darts te winnen. “Luke zal al miljonair zijn dankzij zijn prijzengeld en alle sponsordeals die hij heeft gesloten buiten het darten om, wat gewoon opmerkelijk is", zegt tweevoudig wereldkampioen Dennis Priestley.

phil taylor dennis priestley
Dennis Priestley was de eerste wereldkampioen bij de PDC en had jarenlang een rivaliteit met Phil Taylor

"Hij is de snelste miljonair aller tijden in de dartsport en waarschijnlijk de snelste miljonair in de sport op 17-jarige leeftijd", vervolgt Priestley. "Luke is op de scène verschenen als een jonge Mike Tyson (bekende Amerikaanse bokser die op 15-jarige leeftijd al grote kampen won), die zijn tegenstanders vaak alleen op angst versloeg. Die angstfactor is er nu al rondom Littler, wat voortkomt uit de manier waarop hij speelt en wint.”

Taylor

Priestley maakt ook graag de vergelijking met 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor. "Als ik naar Luke kijk, zou Phil Taylor graag weer jong zijn, want hij heeft die mentaliteit, dat betekent dat hij ervan houdt om obstakels te overwinnen. Een jonge Phil Taylor zou goed genoeg zijn geweest om Littler regelmatig te verslaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties