"Ik denk dat weinig mensen begrijpen hoe moeilijk het is in de PDC" - Eerste PDC-rankingtitel is grote opluchting voor Alan Soutar

Alan Soutar heeft het elfde Players Championship van het jaar gewonnen. 'Soots' versloeg in de finale Daryl Gurney met 8-7.

Voor Soutar is het pas de eerste rankingtitel uit zijn PDC-carrière. "Om een Players Championship te winnen in deze zaal tegen 127 andere spelers waar ik zoveel respect voor heb is ongelooflijk,” zegt Soutar.

"Dit is misschien wel het beste wat ik in darts heb gedaan, afgezien van het winnen van de World Cup met Schotland in het WDF-systeem."

"Ik denk dat weinig mensen begrijpen hoe moeilijk het is in de PDC" - Eerste PDC-rankingtitel is grote opluchting voor Alan Soutar
Alan Soutar is naast het darten ook nog steeds actief als brandweerman

Tour Card

Soutar veroverde in 2021 zijn PDC Tour Card en presteerde meteen bijzonder goed. Vorig jaar kende hij echter een mindere periode, waardoor hij zelfs deelname aan het WK Darts aan zijn neus zag voorbijgaan. "Vorig jaar was een ramp voor me en ik dreigde mijn Tour Card te verliezen, dus om het niveau te halen dat ik vandaag de hele dag heb laten zien, vind ik geweldig."

"Ik denk dat veel mensen niet begrijpen hoe moeilijk het is in de PDC", vervolgt de 46-jarige Schot. "Ik kan darten, ik speel al 30 jaar darts, maar dit is zwaar. Ik had een paar goede periodes in mijn eerste twee jaar op Tour. Vorig jaar was verschrikkelijk, maar nu sta ik er opnieuw!"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties