Eindstand Premier League Darts 2019: Line-up voor play-offs bekend

De competitiefase van de Premier League Darts 2019 zit erop. Voor het zevende jaar op rij heeft Michael van Gerwen de reguliere competitie gewonnen.

Van Gerwen won tijdens de afsluitende speelronde van de Premier League Darts van Mensur Suljovic. Doordat Rob Cross verloor van James Wade, voert de Vlijmenaar de eindstand aan. Cross eindigt op de tweede plaats met één punt minder dan zijn Nederlandse rivaal.

Wade bezet de derde plek, wat betekent dat 'The Machine' in de halve eindstrijd van de Premier League Darts opnieuw tegenover Cross staat. Van Gerwen treft nummer Daryl Gurney bij de play-offs. Het viertal gaat op 23 mei in Londen strijden om de hoofdprijs van 250.000 pond.

Gerwyn Price en Suljovic waren de grote verliezers van de laatste speelronde. 'The Gentle' ging de laatste speelronde in als nummer vier, maar door zijn nederlaag tegen Van Gerwen zakte de Oostenrijker naar de zesde plaats. Price zegevierde tegen Peter Wright, maar kwam één punt tekort op Gurney om zich te plaatsen voor de play-offs van de Premier League Darts. 'The Iceman' zal ongetwijfeld terugdenken aan de voorlaatste speelronde toen hij een 6-3 voorsprong weggaf tegen de Noord-Ier. Dat kost hem nu de kop.

Desondanks houdt Price 70.000 pond over aan zijn deelname aan de Premier League Darts. Suljovic krijgt 60.000 pond bijgeschreven op zijn rekening. Smith en Wright konden geen rol van betekenis spelen in de tweede seizoenshelft. Met een respectievelijk zevende (55.000 pond) en achtste plaats (50.000 pond) krijgen ook zij een mooi bedrag uitgekeerd. Raymond van Barneveld was de eerste afvaller na de eerste seizoenshelft en kwam de afgelopen weken niet meer in actie.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

[caption id="attachment_35539" align="alignnone" width="550"]Eindstand Premier League Darts 2019 Foto: PDC[/caption]

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties