'Engnek' Cross heeft lucht geklaard met Van Gerwen na diens uitlatingen: ''We hebben geen problemen meer met elkaar''

Michael van Gerwen haalde begin dit jaar flink uit naar Rob Cross, nadat de Nederlander van 'Voltage' had verloren in de kwartfinales van de Masters eind januari.

Zo stoorde Van Gerwen zich behoorlijk aan de houding van Cross op het podium. ''Ik vind het zo'n engnek. Over zijn kwaliteiten kan je niks zeggen. Het is een fantastische speler.''

Maar door die houding snapte Van Gerwen wel waarom Cross buiten de line-up voor de Premier League Darts werd gelaten. ''Dat is omdat de PDC hem ook een saaie speler vindt. Dat heb je of heb je niet. Of je bent een speler met character, of niet. Hij heeft het gewoon niet. Dat domme lachen en doen.”

Een reactie van Cross op de uitlatingen van Van Gerwen bleef destijds uit. Bijna een half jaar later reageert de Engelsman alsnog op deze uitspraken in een interview met Neue Online Casinos. Volgens de oud-wereldkampioen hebben beide spelers het onderwerp met elkaar uitgesproken.

''Michael en ik hebben erover gepraat. Daar stond hij wel voor open. Als hij iets te zeggen heeft, zegt hij het en ik ook. We hebben de lucht geklaard, we hebben geen problemen meer met elkaar. Dat respecteer ik aan Michael. Als hij een probleem heeft, zal hij het je vertellen.''

Volgens Cross viel het allemaal wel mee met de uitspraken van Van Gerwen. ''Het was een storm in een glas water. Je moet veel tijd doorbrengen met deze jongens, dus je kan beter goed met elkaar kunnen opschieten. Dat is een stuk makkelijker dan je te ergeren aan andere spelers waardoor je opgefokt bent in de oefenruimtes.''

Afgelopen weekend kwamen de twee oud-wereldkampioenen elkaar ook tegen op het grote podium. Ze troffen elkaar in de halve finales van de US Darts Masters. Cross nam in die wedstrijd een 6-4 voorsprong, maar de winst ging met 7-6 naar Van Gerwen. De Nederlander zou later ook de titel pakken tijdens het World Series-toernooi in New York.

Lees meer over:
PDC Rob Cross Michael van Gerwen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen