Price nieuwe koploper op World Series Order of Merit; Van Gerwen schuift op naar vierde plaats

Na de US Darts Masters hebben we een nieuwe koploper op de World Series Order of Merit. Ondanks dat Gerwyn Price dit jaar nog geen World Series-toernooi won, is hij de nieuwe ranglijstaanvoerder.

Begin dit jaar verloor hij in zowel de finale van de Bahrain Darts Masters als de Nordic Darts Masters. Bij de US Darts Masters strandde Gerwyn Price verrassend in de kwartfinales, maar het was genoeg om Michael Smith voorbij te steken op de ranglijst. 'Bullyboy' ging in New York namelijk in de eerste ronde onderuit. Price heeft nu negentien punten, gevolgd door Bahrain Darts Masters-winnaar Smith op de tweede plek met achttien punten.

Peter Wright, eerder dit jaar winnaar op de Nordic Darts Masters, verloor net als Smith in de eerste ronde van de US Darts Masters. 'Snakebite' kon maar één punt toevoegen aan zijn totaal, maar staat met zestien punten nog wel derde.

De Schot wordt nu op de huid gezeten door Michael van Gerwen, winnaar van het toernooi in New York. Van Gerwen verdiende hiermee twaalf punten, waardoor hij een flinke sprong maakte op de World Series Order of Merit. Verliezend finalist Jeff Smith kwam de lijst binnen met acht punten, wat nu goed is voor een achtste plaats. De Canadees is echter niet uitgenodigd voor de resterende World Series-toernooien dit jaar en gaat vermoedelijk snel zakken op de ranglijst.

Jonny Clayton heeft net als Jeff Smith acht punten, en moet verder nog Rob Cross (dertien punten), Luke Humphries (elf punten) en Dimitri van den Bergh (negen punten) voor zich dulden.

Hoe werkt het puntensysteem van de World Series of Darts Order of Merit?

Alle deelnemers aan een World Series-toernooi kunnen zoveel één punt bijschrijven aan hun totaal. Dit is het aantal dat men krijgt bij verlies in de eerste ronde. De kwartfinalisten krijgen gegarandeerd drie punten voor de ranking.

Een plek in de halve eindstrijd levert al sowieso vijf punten op. De finalisten zijn zeker van acht punten. Dit is het puntenaantal dat de verliezend finalist ontvangt. De winnaar van een World Series-toernooi krijgt twaalf punten.

De resultaten worden opgenomen in de World Series of Darts Order of Merit. Deze is vooral van belang aan het einde van het World Series-seizoen. De nummers één tot en met acht kunnen zich sowieso opmaken voor deelname aan de World Series of Darts Finals. Dit toernooi vindt van 15 tot en met 17 september plaats in de AFAS Live in Amsterdam.

World Series Order of Merit na US Darts Masters

Positie - Naam - Puntenaantal

1 Gerwyn Price 19

2 Michael Smith 18

3 Peter Wright 16

4 Michael van Gerwen 15

5 Rob Cross 13

6 Luke Humphries 11

7 Dimitri Van den Bergh 9

8 Jeff Smith 8

8 Jonny Clayton 8

10 Raymond van Barneveld 5

11 Nathan Aspinall 3

11 Jim Long 3

13 J.T. Davis 1

13 Matt Campbell 1

13 Jason Brandon 1

13 Jake Macmillan 1

13 Jules van Dongen 1

13 Alex Spellman 1

13 Madars Razma 1

13 Darius Labanauskas 1

13 Daniel Larsson 1

13 Dennis Nilsson 1

13 Marko Kantele 1

13 Andreas Harrysson 1

13 Benjamin Reus 1

13 Vladimir Andersen 1

13 Abdulnaser Yusuf 1

13 Bassim Mahmood 1

13 Alain Abiabi 1

13 Toru Suzuki 1

13 Nitin Kumar 1

13 Paul Lim 1

13 Man Lok Leung 1

13 Yuki Yamada 1

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties