Van Gerwen voegt nieuw hoofdstuk toe aan imposante carrière: ''Had nog nooit gewonnen in zo'n iconische hal''

Amper bijgekomen van zijn Premier League-titel reisde Michael van Gerwen vrijwel direct af naar New York voor de US Darts Masters. In de Amerikaanse stad voegde 'Mighty Mike' een nieuw hoofdstuk toe aan zijn imposante carrière.

Vele grootheden in de sport wisten te winnen in de iconische Madison Square Garden, maar vorig jaar verloor Van Gerwen in de finale van Michael Smith. Dat wilde de Nederlander dit weekend dolgraag rechtzetten.

Afgelopen nacht pakte hij alsnog de titel op de US Darts Masters. Tijdens de finaledag versloeg hij achtereenvolgens Jim Long (6-2), Rob Cross (7-6) en de verrassende finalist Jeff Smith (8-0).

Het leverde hem de hoofdprijs op van 20.000 pond. Bovendien was het alweer zijn achttiende World Series-titel, waarmee hij andermaal boven de rest uitsteekt.

''Het betekent veel voor mij om deze beker te winnen'', reageerde Van Gerwen na afloop. ''Het was mijn tweede jaar hier in de Madison Square Garden en ik had nog nooit een titel gewonnen in zo'n iconische hal. Dit is iets wat ik van mijn bucket list kan afstrepen.''

''Jeff (verliezend finalist, red.) was na een zware dag helemaal op in de finale. Dat hoort bij darts, maar ik heb er optimaal van geprofiteerd. Ik had vanavond drie grote overwinningen, al was de wedstrijd tegen Rob Cross een beetje vreemd", voegde Van Gerwen eraan toe, nadat hij in de halve finale een 4-6 achterstand om wist te buigen. ''Je moet je focus behouden en dat is niet makkelijk, maar ik heb het weer geflikt. Om te eindigen met een 11-darter geeft veel voldoening. Ik ben heel trots.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties