Van Gerwen droomt na titel in Madison Square Garden van darttoernooi in legendarisch voetbalstadion

Michael van Gerwen had zijn zinnen gezet op de titel bij de US Darts Masters en de 34-jarige Vlijmenaar stelde zichzelf niet teleur. In een kolkende Madison Square Garden pakte hij in de nacht van zaterdag op zondag de eindzege.

Het was de tweede keer dat de PDC een World Series-toernooi organiseerde in de iconische sporthal, waar in het verleden grote basketbal-, ijshockey- en bokswedstrijden werden georganiseerd. Sinds 2022 zijn dartwedstrijden aan dat rijtje toegevoegd. Sportliefhebber Van Gerwen was daarom extra gebrand op de titel in New York, maar moest in 2022 nog genoegen nemen met de tweede plaats.

Een jaar later kwam de titel alsnog. Van Gerwen begon zijn deelname aan de US Darts Masters 2023 met overwinningen op Jake Macmillan (6-2) en Jim Long (6-2). In de halve finale kreeg 'Mighty Mike' wel serieus tegenstand, maar ondanks een 4-6 achterstand trok Van Gerwen met 7-6 aan het langste eind tegen Rob Cross.

In de finale trof hij opnieuw een Noord-Amerikaanse speler. Het was Jeff Smith, die met overwinningen op Peter Wright, Nathan Aspinall en Luke Humphries uitgroeide tot de sensatie van het toernooi. De tank bleek echter leeg in de finale, want Smith werd in de eindstrijd met 8-0 weggepoetst door Van Gerwen.

Missie geslaagd dus voor de drievoudig wereldkampioen, die na afloop direct erkende dat hij deze titel dolgraag op zijn bucketlist wilde afvinken. Maar Van Gerwen onthulde bovendien ook een nieuwe droom.

''Ik heb nog een dingetje op mijn bucketlist staan en dat is spelen op Wembley'', zo doelt hij op het beroemde voetbalstadion in Londen. Maar Van Gerwen acht die droom niet realistisch. ''Ik betwijfel of we daar ooit gaan spelen.''

In 2018 werd er wel gespeeld in een ander beroemd voetbalstadion. De Veltins-Arena in Gelsenkirchen, thuishaven van voetbalclub Schalke 04. Dat toernooi werd overigens gewonnen door Mensur Suljovic, die toen Dimitri van den Bergh met 8-2 versloeg in de finale. Van den Bergh had eerder in het toernooi Van Gerwen gevloerd in de kwartfinales.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties