Maendl-Lawrance pakt de dubbel bij WDF-toernooien in Zwitserland

In navolging van zijn titel op de WDF Swiss Open heeft Liam Maendl-Lawrence op zondag ook de WDF Helvetia Open op zijn naam geschreven.

De Duitser versloeg achtereenvolgens Andreas Kumpan (4-2), Jankidar Malla (4-0), Nico Schunke (4-0), Barry Copeland (4-2), Hannes Schnier (4-2), Alexander Merkx (4-2) en Marcel Walpen (5-3) om de titel op te eisen in Zwitserland.

De 19-jarige Maendl-Lawrance beleeft dit seizoen zijn doorbraak. Hij schreef al drie WDF-toernooien op zijn naam en begint ook bij de PDC zijn voet tussen de deur te krijgen. Hij plaatste zich al voor vier Euro Tour-toernooien in 2023, en wist eerder dit jaar bij zijn eerste twee Euro Tour-deelnames telkens de tweede ronde te bereiken. Toen bleek Danny Noppert telkens nipt te sterk voor de jonge Duitser.

Er werd ook een toernooi voor de vrouwen gespeeld. Deze werd gewonnen door Sophie McKinlay, die in de halve finale het eerste reekshoofd Rhian O'Sullivan had verslagen. Daarna rekende ze in de finale af met Monique Leßmeister (5-3).

WDF Helvetia Open

Heren

Kwartfinale

Marcel Walpen 4-1 Sybren Gijbels

Thomas Junghans 4-1 Martyn Turner

Alexander Merkx 4-0 Mark Barilli

Liam Maendl-Lawrance 4-2 Hannes Schnier

Halve finale

Marcel Walpen 4-1 Thomas Junghans

Liam Maendl-Lawrance 4-2 Alexander Merkx

Finale

Liam Maendl-Lawrance 5-3 Marcel Walpen

Dames

Halve finale

Monique Leßmeister 4-2 Rhian O'Sullivan

Sophie McKinlay 4-2 Sylvia Schlapbach

Finale

Sophie McKinlay 5-3 Monique Leßmeister

Lees meer over:
WDF Liam Maendl-Lawrance

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties