Evans pleit voor minder strenge regels: "Laat sommige Tour Card-houders toe om ook toernooien buiten de PDC te spelen"

David Evans verloor eind vorig jaar zijn PDC Tour Card. De 33-jarige Engelsman krijgt naar eigen zeggen nu meer kansen om wedstrijden te spelen.

"Iedereen wil graag een Tour Card om je te kunnen meten met de beste spelers ter wereld", opent Evans tegenover Online Darts.

"Maar ik ervaar nu dat er zonder Tour Card meer mogelijkheden zijn om wedstrijden te spelen. Ik kan de Challenge Tour spelen, WDF-toernooien, de Modus Super Series en ga zo maar door."

Evans ziet vooral een probleem voor de lagere gerangschikte spelers bij de PDC. "Als je tussen de pakweg 64e en 128e plaats op de wereldranglijst staat, kan het soms zijn dat je wekenlang zonder wedstrijden zit. Zeker als je dan ook nog eens kwalificatie voor de European Tour-toernooien misloopt."

Uitzondering

"Dan zou het zeker een goed alternatief kunnen zijn om die spelers toe te laten om elders wedstrijdritme op te doen. De PDC staat momenteel niet toe dat hun spelers in toernooien van een andere organisatie spelen als die via livestream worden uitgezonden. Maar hopelijk herbekijken ze die regels en staan een uitzondering toe voor de lager gerangschikte spelers."

Lees meer over:
PDC PDC Tour Card David Evans

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties