Evetts neemt afscheid van jeugdcircuit met wereldtitel

Ted Evetts heeft zondagavond de wereldtitel bij de jeugd gegrepen. Super Ted was in de finale met 6-4 te sterk voor Nathan Rafferty. Het was voor hem zijn allerlaatste wedstrijd in het jeugdsysteem van de PDC, omdat hij komend seizoen te oud is om deel te nemen aan de PDC Development Tour.

De 24-jarige Evetts begon met een 76 finish voor een break uitstekend aan de finale, maar keek even later tegen een 3-1 achterstand aan na een 70 finish en twee 14-darters van Rafferty. De Engelsman kwam echter terug tot 3-3 en pakte het initiatief terug met een 14-darter en 13-darter om 5-3 voor te komen. Rafferty hield zijn eigen leg in twaalf pijlen voor 4-5, waarna Evetts het duel besliste met een 14-darter.

Voor zijn jeugdwereldtitel ontvangt Evetts een cheque van 10.000 pond, terwijl beide finalisten in 2022 mogen meedoen aan de Grand Slam of Darts. De jeugdwereldkampioen krijgt normaliter ook een uitnodiging voor het WK Darts, maar Super Ted had zich al via de Pro Tour voor het wereldkampioenschap geplaatst. Hierdoor is er op maandag 29 november een extra WK-plek te verdelen tijdens het kwalificatietoernooi voor Tour Card-houders.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties