Wright pakt titel op Players Championship Finals na zinderende finale tegen Searle

De titel op de Players Championship Finals is naar Peter Wright gegaan. De nummer twee van de wereld zegevierde na een thriller met 11-10 tegen de verrassende finalist Ryan Searle.

Met gemiddeldes halverwege de 90 was het geen hoogstaande finale, maar de spanning vergoedde veel. Door een ongelofelijke misser van Wright aan het einde, werd de wedstrijd pas na een beslissende leg beslist.

De eerste tien legs werden allemaal gewonnen door de speler die de leg was begonnen. Searle brak met deze trend door in de elfde leg de leg van Wright af te pakken met een 14-darter, maar Snakebite brak direct terug met een 96 finish. Met een 16-darter en een 141 finish kwam de Schot vervolgens op een 8-6 voorsprong.

Searle keerde echter weer terug tot 8-8 en even later had de Engelsman ook 9-9 moeten maken, maar Searle miste drie kansen op de gelijkmaker. Wright gooide dubbel 18 en kwam toen op een 10-8 voorsprong. De oud-wereldkampioen leek het daarna in de negentiende leg af te maken, maar gooide zich per ongeluk dood vanaf 129 door de dubbel 10 te raken in plaats van de dubbel 6. Daardoor kon Searle vanaf 103 terugbreaken en Heavy Metal dwong vervolgens een beslissende leg af via een 13-darter.

Wright had het voordeel dat hij de laatste leg mocht beginnen en hij deed dit uitstekend met een 180-score. Maar door een 140-score en een 177-score liet Searle keurig dubbel 12 over na twaalf pijlen, waardoor Snakebite 62 moest uitgooien om de titel te pakken in Minehead. Daarin slaagde hij, want Wright gooide deze finish uit voor zijn eerste eindzege op de Players Championship Finals.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties