Evison blikt terug op World Matchplay-titel in 1996: 'Ik kan eigenlijk niet geloven dat het al 25 jaar geleden is'

Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat Peter Evison de World Matchplay wist te winnen. Het was de enige majortitel uit zijn carrière.

Evison, die in 1989 al de BDO Winmau World Masters had gewonnen, won in 1996 bij de PDC de World Matchplay zijn tweede en meteen ook laatste grote titel uit zijn carrière. 'The Fen Tiger' zorgde op dat toernooi voor een enorm grote verrassing door in de tweede ronde Phil Taylor met 8-1 te verslaan. "We trainden vaak samen, ik had geen schrik van hem. Integendeel, ik had op dat moment zoveel vertrouwen dat ik iedereen kon verslaan. Bovendien had hij me met zijn extravagante opkomst al behoorlijk kwaad gemaakt, ik was dus extra gemotiveerd", aldus Evison bij de Weekly Dartscast podcast.

Niet vieren

Het gebeurde vaak dat spelers die van Taylor wonnen meteen daarna verloren, maar niet zo met Evison. "Mijn manager verbood me meteen na die wedstrijd om te gaan vieren. Ik mocht zelfs niets gaan drinken en ging dus vroeg mijn bed in. Dat is achteraf een zegen gebleken want ik was fris voor de rest van het toernooi."

Evison won vervolgens van Sean Downs in de kwartfinales en Jamie Harvey in de halve finales. In de finale versloeg hij Dennis Priestley met 16-14. "Het was een bijzonder spannende finale, op het einde kwam Dennis zelfs nog terug van 14-11 tot 14-14. Ik denk echter dat ik het iets meer wou en daarom alsnog de zege kon grijpen. Ik kan eigenlijk niet geloven dat het al 25 jaar geleden is", besluit de intussen 57-jarige Engelsman.

Lees meer over:
PDC World Matchplay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties