Ex-wereldkampioen Deller waarschuwt concurrentie: "Michael Smith zal na zijn majorwinst nog moeilijker te verslaan zijn"

Michael Smith was vorige week de beste op de Grand Slam of Darts. Meteen de eerste majorzege voor de 32-jarige Engelsman en volgens ex-wereldkampioen Keith Deller niet zijn laatste.

"Het gaat er nu om dat de anderen moeten oppassen, want zijn scorend vermogen behoort tot de top twee van de wereld. Hij scoort meedogenloos en nu hij eindelijk die majorwinst beet heeft zal hij moeilijk te verslaan zijn. Toch zal het niet zo zijn dat Michael toernooi na toernooi wint, de concurrentie is immers groot met zoveel topspelers. Ik kijk enorm uit naar het komende WK, dat wordt geweldig", zegt Deller tegenover Daily Star.

Geen verrassing

Voor Deller kwam die eerste majorwinst dan ook niet als een verrassing. "Het probleem dat Michael had - en dat heb ik hem gezegd - was dat hij in die verloren majorfinales steeds te langzaam begon. Hij gaf zijn tegenstander vaak een voorsprong. Dat kwam omdat hij zo graag een goede start wilde maken, dat hij niet in zijn ritme kwam, en bij Michael draait alles om zijn ritme. Als zijn ritme weg is, zijn daar zijn problemen. Als zijn ritme er is, is zijn scorend vermogen ongelooflijk, het is meedogenloos."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties