Extra bonus lonkt voor De Zwaan bij bereiken halve eindstrijd World Grand Prix

Jeffrey de Zwaan is het buitenkansje dat hij tóch aan de World Grand Prix mocht meedoen uitstekend aan het benutten. Met zeges op Jamie Hughes (2-1) en Gabriel Clemens (3-0) behaalde hij de kwartfinales. Bij de laatste acht wacht een ontmoeting met titelfavoriet Gerwyn Price.

De Leidschendammer had zich eigenlijk niet gekwalificeerd voor de World Grand Prix, waardoor ook zijn kans op deelname aan de World Cup of Darts verkeken leek. Door de positieve coronatest van Adrian Lewis en Stephen Bunting mocht De Zwaan echter toch meedoen in Coventry.

Met zijn twee geboekte zeges haalde hij Jermaine Wattimena al in op de virtuele wereldranglijst. Danny Noppert staat nog boven The Black Cobra, maar de Fries ging in de tweede ronde onderuit tegen Gary Anderson.

Dat betekent dat De Zwaan nog maar één zege nodig heeft om na de World Grand Prix - achter Michael van Gerwen - de tweede Nederlander op de wereldranglijst te worden. De PDC maakte eerder al bekend de teams na dit toernooi bekend te maken. Doorgaans worden de twee hoogst gekwalificeerde spelers per land geselecteerd.

Plaats reactie

666

0 reacties