Speelschema zaterdagavond World Grand Prix 2020 met Van Gerwen, Van Duijvenbode en De Zwaan in kwartfinales

Liefst drie Nederlanders staan er zaterdagavond in de kwartfinales van de World Grand Prix. Voor het eerst sinds de Players Championship Finals 2016 staan er drie Nederlandse spelers bij de laatste acht op een major.

Toen waren dat Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Christian Kist. Van die drie namen is enkel nog Van Gerwen actief binnen de PDC. De nummer één van de wereld behoort tot de kwartfinalisten op de World Grand Prix 2020. Ook Jeffrey de Zwaan en Dirk van Duijvenbode slaagden hierin.

Voor Van Duijvenbode wordt het zijn allereerste kwartfinale op een PDC-major. De geboren Katwijker begon pover aan het toernooi door met slechts 73 gemiddeld te winnen van Mensur Suljovic in de eerste ronde. Dat ging stukken beter in de tweede ronde. The Ttitan maakte een getergde indruk tegen Dimitri van den Bergh en rekende verrassend af met de Belg. Bij de laatste acht wacht een confrontatie met tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Mocht de aubergenius - bedacht door PDC-commentator Dan Dawson - opnieuw voor een stunt weten te zorgen, dan treft hij mogelijk Van Gerwen in de halve eindstrijd. De vijfvoudig toernooiwinnaar op de World Grand Prix treft Simon Whitlock, na eerdere zeges op Krzysztof Ratajski en Devon Petersen.

De Zwaan plaatste zich vrijdagavond als derde Nederlander voor de laatste acht. De Leidschendammer had zich eigenlijk niet gekwalificeerd voor de World Grand Prix, maar mocht na een positieve coronatest van Adrian Lewis en Stephen Bunting toch meedoen in Coventry. Dat cadeautje werd in de eerste ronde al uitgepakt met een zege op Jamie Hughes. Daarna volgde een klinkende 3-0 overwinning op Gabriel Clemens.

De andere kwartfinale gaat tussen twee Engelsen: Dave Chisnall en Joe Cullen. Chisnall kroop vrijdagavond door het oog van de naald, nadat tegenstander Ryan Joyce zeven (!) matchpijlen onbenut liet om de kwartfinales te bereiken. Cullen won na een allesbeslissende leg van Jonny Clayton bij de laatste zestien.

Speelschema World Grand Prix 2020

Zaterdag 10 oktober

Kwartfinale

20:10 Dirk van Duijvenbode v Gary Anderson

21:10 Dave Chisnall v Joe Cullen

22:10 Michael van Gerwen v Simon Whitlock

23:10 Gerwyn Price v Jeffrey de Zwaan

Speelschema zaterdagavond World Grand Prix 2020 met Van Gerwen, Van Duijvenbode en De Zwaan in kwartfinales

Plaats reactie

666

0 reacties