Fraaie bull-finish levert Van den Bergh zege op; Chisnall wint met whitewash van debutant Menzies op World Grand Prix

Dimitri van den Bergh heeft zich met een prima optreden gekwalificeerd voor de tweede ronde op de World Grand Prix. 'The Dreammaker' boekte een zwaarbevochten zege op Luke Woodhouse (2-1).

Qua niveau was het een sterke wedstrijd van beide spelers. Woodhouse kwam tot een gemiddelde van 96.33, terwijl Van den Bergh daar met 97.18 nipt boven zat. Uiteindelijk maakte een hoge finish van Van den Bergh in de derde set het verschil.

De eerste set was een prooi voor Woodhouse. Nadat 'The Shed' een 92 finish had gegooid om 2-1 voor te komen, miste Van den Bergh zijn zeven kansen om 2-2 te maken. Vervolgens trok Woodhouse de set naar zich toe met een 60 finish.

Woodhouse miste daarna een kansje op tops om Van den Bergh te breaken in set twee. Via dubbel 8 pakte de Belg daarna de voorsprong, alvorens Woodhouse aantekende voor de 1-1 met een 118 finish. Van den Bergh counterde met een 12-darter en pakte daarna de tweede set met een 14-darter.

De eerste leg van de derde set gaf vervolgens de doorslag. Woodhouse miste twee kansen om de leg te pakken, waarna Van den Bergh deze missers keihard afstrafte met een 132 finish op de bullseye. 'The Dreammaker' kwam vervolgens op één leg van de zege met een 78 finish in de tweede leg van de beslissende set. Woodhouse hield zichzelf nog even in de wedstrijd door leg drie te pakken, maar daarna maakte Van den Bergh met een 15-darter een einde aan de partij.

Het debuut van Cameron Menzies is voor de Schot op een enorme deceptie uitgelopen. Menzies verloor kansloos met 2-0 in sets van Dave Chisnall en wist in deze partij zelfs geen leg te winnen.

Vooraf had deze partij alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd. Beide spelers zijn de laatste weken goed in vorm. Het lukte Menzies echter niet om zijn vorm van de Pro Tour mee te nemen naar het grote podium, al moet ook gezegd worden dat Chisnall een uitstekende wedstrijd speelde.

Chisnall was in de eerste leg direct weg met zijn eerste pijl en haalde de eerste leg met een 18-darter binnen. Menzies mocht daarna vanaf 48 aanleggen voor de gelijkmaker, maar 'Cammy' liet twee kansen op dubbel 16 onbenut. Chisnall wierp 43 uit en verdubbelde daarna de voorsprong naar 2-0. 'Chizzy' liet daarna opnieuw een goede leg noteren en haalde met een 17-darter de set met 3-0 binnen.

Menzies mocht daarna zelf aan de tweede set beginnen en vond de dubbel met zijn eerste pijl, maar kwam in zeven beurten tot slechts één triple. Chisnall kwam daardoor weg met vijf gemiste dubbels en plaatste met een 19-darter direct een break in set twee.

In het vervolg van de tweede set kwam Menzies er ook niet meer aan te pas. Chisnall was snel vertrokken in de tweede leg en kwam met een 68 finish op een 2-0 voorsprong. De meervoudig major-finalist haalde daarna de winst binnen met een 13-darter.