Gary Anderson maakt in drie sets korte metten met Simon Whitlock

Simon Whitlock voorspelde voor de wedstrijd al dat hij ingemaakt ging worden door Gary Anderson op het WK Darts en die voorspelling kwam zaterdagavond uit. 'The Flying Scotsman' kegelde Whitlock met 3-0 in sets uit het toernooi.

Whitlock deed de bovenstaande uitspraak, nadat hij vrijdagavond op de openingsdag van het WK Darts op zeer moeizame wijze afrekende met Paolo Nebrida. Tegen Anderson wierp Whitlock een gemiddelde die tien punten lager was dan het moyenne van zijn tegenstander: 88 om 98.

Vooral in de eerste set was het verschil levensgroot. Die set werd met 3-0 gewonnen door Anderson, die bovendien een gemiddelde van 105 aantikte. Dat niveau hield de Schot echter niet vol.

Wel wist Anderson de tweede set met 3-1 te pakken dankzij een 96 finish en een 13-darter. In de derde set spartelde Whitlock nog even tegen, maar Anderson bleek te goed. De tweevoudig wereldkampioen won die set met 3-2 en boekte zo zijn plek in de derde ronde van het WK Darts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties