Simon Whitlock vol angst naar duel met Gary Anderson: "Denk dat ik afgeslacht ga worden"

Simon Whitlock heeft zich met veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van het WK Darts. De 54-jarige Australiër was in zijn openingswedstrijd na een festival aan gemiste dubbels uiteindelijk met 3-2 te sterk voor de Filipijn Paolo Nebrida.

Whitlock had het allerminst onder de markt tegen Nebrida, die in de beslissende set verschillende cruciale dubbels miste. "Ik ben bijzonder opgelucht, dit was een heel moeilijke wedstrijd", zegt 'The Wizard'.

"Mijn ervaring heeft me zeker geholpen, al kan ik niet ontkennen dat ik ook het nodige geluk had dat mijn tegenstander zoveel kansen op een dubbel onbenut liet."

2023 verliep allerminst geweldig voor Whitlock. "Ik heb teveel van materiaal gewisseld", zegt hij. "Ik ben momenteel zelfs erger dan Peter Wright. ik vind maar geen pijl waar ik me echt comfortabel bij voel."

Whitlock trekt dan ook met veel twijfels naar zijn volgende opdracht tegen Gary Anderson. "Als ik eerlijk ben denk ik dat ik ga afgeslacht worden. Gary haalt de laatste maanden opnieuw een heel hoog niveau. Al weet je nooit als ik plots mijn scorend vermogen terugvindt, dan kan het een goede wedstrijd worden, maar dan zal ik richting de honderd gemiddeld moeten gaan (Whitlock haalde tegen Nebrida een gemiddelde van 90.13). Maar veel vertrouwen heb ik er niet in, dat klopt zeker."

Frustrerend

"Het is frustrerend dat ik tegenwoordig zo slecht speel", vervolgt Whitlock. "Ik train harder dan ooit, maar toch volgen de resultaten niet. Ik ben er nochtans van overtuigd dan ik nog steeds het niveau kan halen waarmee ik vroeger onder meer de WK-finale heb bereikt. In het verleden hebben ze me nog al afgeschreven, ik geef niet op en wil terugkomen aan de top."

De wedstrijd in de tweede ronde tussen Whitlock en Anderson staat vanavond als laatste gepland in de avondsessie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties