Gary Anderson schittert in Sindelfingen en wint zijn eerste Euro Tour-titel in tien jaar tijd

Gary Anderson heeft zich gekroond tot winnaar van de European Darts Grand Prix. 'The Flying Scotsman' won voor de tweede keer in zijn carrière een Euro Tour-titel, en bovendien zijn eerste sinds 2014.

De tweevoudig wereldkampioen toonde zaterdag direct goede vorm op dit toernooi. Met een gemiddelde van 110.23 versloeg hij Christian Perez (6-3), alvorens hij ook Gerwyn Price (6-4) de baas was. Daarna overleefde Anderson krakers tegen Josh Rock (6-5) en Rob Cross (7-5).

Aan de andere kant van het bracket wist Ross Smith verrassend de finale te halen. Hij versloeg Luke Woodhouse (6-2), Ritchie Edhouse (6-5) en Damon Heta (6-5) alvorens hij drie matchdarts overleefde tegen Michael van Gerwen in de halve finale. De Nederlander werd met 7-6 verslagen om zijn eerste Euro Tour-finale te halen.

In de finale kwam Smith op een vroege 2-0 voorsprong, maar via een 72 finish kwam Anderson terug tot 2-2. Daarna gingen de legs lang met de darts mee. Smith kreeg in de twaalfde leg de kans om Anderson te breaken, maar hij miste de dubbel 16 voor een 7-5 voorsprong.

Het werd 6-6 nadat Anderson de dubbel 6 wist te vinden voor een 19-darter, alvorens Anderson zelf wel een break plaatste met een schitterende 12-darter. De Schot mocht daarna voor de wedstrijd gooien, maar stond na zes beurten op slechts 178. Smith knoeide echter hevig op de dubbels en verprutste zeven kansen om een laatste leg af te dwingen. Met een 24-darter wist Anderson daarna alsnog de titel veilig te stellen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties