Michael van Gerwen laat finaleplaats uit zijn handen glippen op European Darts Grand Prix

Michael van Gerwen is een finaleplaats op de European Darts Grand Prix misgelopen. 'Mighty Mike' verloor vanuit een kansrijke positie alsnog van Ross Smith, die zijn eerste Euro Tour-finale haalde.

Van Gerwen startte prima aan de wedstrijd. Via twee 15-darters en een 16-darter pakte de Vlijmenaar een 5-2 voorsprong tegen 'Smudger'. Smith startte daarna met twee 180-scores aan de achtste leg, waarna hij met een 12-darter voor de 3-5 aantekende. Van Gerwen kon daarna 6-3 maken, maar miste een kans op tops. Zijn Engelse tegenstander raakte daarna de dubbel 8 voor 4-5.

Het werd vervolgens 5-5 nadat Smith een 13-darter wierp in de tiende leg. Daarna gebeurde een bizar moment in de elfde leg. Van Gerwen gooide zich dood vanaf 80, wat Smith de gelegenheid gaf om op voorsprong te komen. Dat cadeautje pakte hij uit met een 25 check-out.

Van Gerwen hield zichzelf echter in de wedstrijd door gelijk een rebreak te forceren met een 12-darter, waarna de Nederlander zelf aan de laatste leg mocht beginnen. Van Gerwen kreeg vanaf 61 de kans om het te beslissen, maar hij gooide zichzelf opnieuw dood met een matchdart. Smith kon echter nog niet uit, waarna Van Gerwen een nieuwe kans kreeg vanaf 61. 'Mighty Mike' vond de bull met zijn eerste pijl, maar kon zijn twee kansen op dubbel 18 niet benutten. Daarna wist Smith zijn eerste matchdart wel te verzilveren voor een plek in de finale.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties