Gary Anderson voor het eerst sinds 2015 naar finale op de Euro Tour

Gary Anderson is de eerste finalist op de European Darts Grand Prix in Sindelfingen. Met een 7-5 overwinning op Rob Cross haalde 'The Flying Scotsman' voor het eerst sinds 2015 weer eens een finale op de Euro Tour.

Hij onttroonde Cross, die vorig jaar de titel had gewonnen op de European Darts Grand Prix. Had was echter geen goede wedstrijd tussen de twee voormalig wereldkampioenen. Anderson wierp 93 gemiddeld, tegenover slechts 89 voor Cross. Anderson was met 7/13 echter wel scherp op de dubbels.

Volg de European Darts Grand Prix 2024 via onze LIVE SCORE!

In het eerste gedeelte van de wedstrijd kwam Anderson tweemaal op een break voorsprong, maar via een 164 finish in de achtste leg kwam Cross terug tot 4-4. Daarna kwam 'Voltage' op een 5-4 voorsprong door 14 te finishen.

Anderson zorgde voor de gelijkmaker via een 14-darter, alvorens een belangrijke elfde leg van doorslaggevende waarde bleek. Beide spelers misten flink wat dubbels. Cross miste zeven kansen om op 6-5 te komen, waarna Anderson zijn derde breakkans wel benutte. Met een 14-darter maakte 'The Flying Scotsman' het daarna af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties