Gates kijkt op naar Wright: 'Hij heeft bewezen dat je ook op latere leeftijd nog de top kan bereiken'

Leonard Gates won vorige week het North American Championship door in de finale Danny Baggish met 6-3 te verslaan. De 51-jarige Amerikaan verzekerde zich zo van deelname aan het komende WK.

Gates kijkt enkele dagen later tevreden terug. "Het was geweldig. Het is zeker het meest memorabele moment uit mijn carrière maar nu ben ik hongerig naar meer. Ik heb het WK steeds op televisie moeten volgen en telkens keek ik erna met een gevoel van 'Ik wil erbij zijn, ik wil dit meemaken'. Ik ben zo blij dat ik nu eindelijk mijn droom kan waarmaken door in Alexandra Palace aan te treden en er mijn land te vertegenwoordigen."

The Soldier kwam afgelopen weekend ook in actie op de US Darts Masters, waar hij in de openingsronde van Fallon Sherrock won. In de kwartfinales moest hij echter zijn meerdere erkennen in Peter Wright. "Het was zeker een goede ervaring om tegen de nummer één van de wereld te spelen. Jammer genoeg haalde ik niet mijn beste niveau. Als ik meer wedstrijden tegen de toppers kan spelen ben ik ervan overtuigd dat ik beter weerwerk kan geven."

Wright als voorbeeld

Gates put ook motivatie uit de wereldtitels van Wright, die pas op latere leeftijd de absolute top bereikte. "Er wordt altijd gezegd dat het een spel voor jonge mannen is. Maar als je niet de ervaring, de kennis en het doorzettingsvermogen hebt om iets te blijven doen, is het geen sport voor jonge mannen. Ik vertel mensen dat je altijd kunt verbeteren in deze sport. Het maakt niet uit hoe oud je bent, als je volhoudt, kan je progressie boeken en het ver schoppen in deze sport."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties