Geen World Cup en mogelijk ook geen WK voor Anderson: 'Als het WK naar het buitenland gaat, ga ik niet'

Zolang de coronacrisis aanhoudt, vertikt Gary Anderson het om naar het buitenland te reizen. The Flying Scotsman wil daar aan vasthouden, zelfs als het WK Darts buiten het Verenigd Koninkrijk gespeeld gaat worden.

Met nog zo'n twee maanden tot aan het WK Darts is er nog altijd geen speeldatum en locatie bekend voor het wereldkampioenschap bij de PDC. De bond liet eerder de mogelijkheid open voor een WK buiten Alexandra Palace, wanneer in een ander land wel toeschouwers aanwezig mogen zijn.

De World Cup of Darts wordt in november in het Oostenrijkse Graz afgewerkt en dat heeft Anderson doen besluiten om daar niet aan mee te doen, zo bevestigde hij aan RTL-verslaggever Arjan van der Giessen. Dat betekent dat zeer waarschijnlijk Peter Wright en John Henderson de Schotse kleuren verdedigen op het landentoernooi.

Een zelfde besluit volgt dus als het PDC-wereldkampioenschap naar een ander land verplaatst wordt. "Als het WK naar het buitenland gaat, is dat zo. Ik ga niet. Zo simpel is het", zegt de 49-jarige Schot. "Het lijkt alsof wij als sporters móeten reizen. Maar wij zijn gewoon mensen. Er is geen verschil. Ik zal niet gaan."

Lees meer over:
PDC Gary Anderson WK Darts Spel

Plaats reactie

666

0 reacties