Van Duijvenbode blij met aanbod Van Barneveld om samen te trainen: 'Moest ik gewoon met beide handen aanpakken'

Dirk van Duijvenbode speelt zondagavond in de halve finales van de World Grand Prix tegen Simon Whitlock. Het is voor de Westlander zijn allereerste halve finale op een major.

The Titan won tijdens het toernooi al driemaal van een speler uit de top-16 van de wereldranglijst. Eerst was het Mensur Suljovic die na een stroeve partij het hoofd moest buigen voor Van Duijvenbode. Daarna gingen ook Dimitri van den Bergh en Gary Anderson eraf tegen de huidige nummer 73 van de PDC Order of Merit.

In aanloop naar de World Grand Prix trainde Van Duijvenbode samen met zijn illustere landgenoot Raymond van Barneveld. De vijfvoudig wereldkampioen bood zelf aan om met de geboren Katwijker te sparren.

Raymond appte me en zei; als je wilt trainen, dan ben ik er voor je. Dat vond ik wel echt leuk en mooi, dat hij het nu andersom deed. Die kans om met hem te trainen, moest ik gewoon met beide handen aanpakken, zeker ook omdat hij al heel vaak op dit toernooi heeft gestaan'', vertelt Van Duijvenbode aan De Telegraaf.

Met een plek bij de laatste vier heeft de Aubergenius in ieder geval al 25.000 pond verdiend. Dat bedrag wordt verdubbeld indien hij zondagavond de finale haalt op de World Grand Prix. Tevens volgt dan een uitnodiging voor de Grand Slam of Darts. Daar probeert Van Duijvenbode echter zo min mogelijk mee bezig te zijn, mede door advies van Michael van Gerwen.

''Hij zegt altijd dat je niet met geld moet bezig zijn, maar dat je gewoon moet willen winnen en dan komt het geld wel. Zo sta ik er ook wel in. Ik weet natuurlijk echt wel wat ik verdien als ik win, maar tijdens de wedstrijd ben ik daar niet mee bezig. Ik wil gewoon een goede prestatie leveren en als je die levert dan wordt het ook beloond.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties