Speelschema zondagavond World Grand Prix 2020 met Van Duijvenbode in eerste halve finale op major-toernooi

Wie had voorspeld dat Simon Whitlock, Dirk van Duijvenbode, Dave Chisnall en Gerwyn Price de halve finale zouden halen op de World Grand Prix, had daar een leuk geldbedrag aan overgehouden.

De eerste ronde van de World Grand Prix begon al meteen spectaculair met de uitschakeling van zes van de acht geplaatste spelers. Vaak komen de resterende topspelers dan alsnog bovendrijven, maar het verrassingselement is vooralsnog aanwezig op het dubbel-in toernooi.

Bovendien spelen de twee grootste verrassingen van dit toernooi zelfs tegen elkaar in de halve eindstrijd. Whitlock had zich namelijk nog eens gekwalificeerd voor de World Grand Prix. Door een positieve coronatest van Adrian Lewis mocht The Wizard echter alsnog meedoen in Coventry.

De Australiër pakte dit cadeautje uit met zeges op Chris Dobey en Mervyn King in zijn eerste twee duels. De grootste stunt moest echter nog komen, want bij de laatste acht rekende Whitlock voor de tweede keer dit seizoen af met Michael van Gerwen op een grote major.

In de halve finale wacht opnieuw een Nederlander, namelijk Van Duijvenbode. Na een slechte start tegen Mensur Suljovic, groeide The Titan in het toernooi. De geboren Katwijker knikkerde Dimitri van den Bergh uit het toernooi en gooide daarna de wedstrijd van zijn leven tegen Gary Anderson. Met Whitlock als komende opponent is dit voor hem een gouden kans om de finale van een major-toernooi te halen.

De line-up van de tweede partij van de avond is wat minder verrassend. Price haalde ten koste van Jeffrey de Zwaan de laatste vier en treft nu Dave Chisnall, die al tweemaal in de finale stond op dit toernooi.

Speelschema World Grand Prix 2020

Zondag 11 oktober

Halve finale

20:10 Simon Whitlock v Dirk van Duijvenbode

21:30 Dave Chisnall v Gerwyn Price

Speelschema zondagavond World Grand Prix 2020 met Van Duijvenbode in eerste halve finale op major-toernooi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties