Van Duijvenbode doorstaat trucjes Whitlock en plaatst zich voor eerste major-finale

Het sprookje van Dirk van Duijvenbode op de World Grand Prix krijgt nog een vervolg. Met een 4-1 overwinning op Simon Whitlock bereikte The Titan zijn eerste major-finale.

Voorafgaand aan dit toernooi had Van Duijvenbode nog nooit de laatste zestien van een major gehaald. Die ervaring miste Whitlock niet. The Wizard won in 2012 immers een major-titel en haalde verder ook onder meer de WK-finale. Die ervaring probeerde Whitlock te gebruiken door de Nederlander te vertragen, maar de Australiër trok daarmee vooral zijn eigen niveau naar beneden.

Al in de eerste set trok Whitlock de trukendoos open, maar de set ging met 3-0 naar de onverstoorbare Van Duijvenbode. In de tweede set leek The Wizard wel in het hoofd van de geboren Katwijker te komen. Hij ergerde zich zichtbaar aan het getreuzel van Whitlock en verloor de tweede set met 3-1.

Het getreuzel van Whitlock leverde hem vervolgens wel een onderonsje met scheidsrechter George Noble op, bij het ingaan van de onderbreking. Ondertussen kon Van Duijvenbode stoom afblazen in de coulissen.

De Westlander heroverde vervolgens de leiding door de derde set met 3-0 te winnen. Van Duijvenbode opende daarna meteen met een break via een 10-darter, maar kreeg direct een rebreak om zijn oren. Dat leek The Titan echter niet te deren, want met een 15-darter en een 13-darter ging ook set vier naar de Nederlander.

Van Duijvenbode was nog maar één set verwijderd van zijn eerste major-finale. Het leek echter niet voor extra zenuwen te zorgen voor de huidige nummer 73 van de wereld, die na dit toernooi een reuzensprong gaat maken op de PDC Order of Merit. Van Duijvenbode won ook de vijfde set met 3-0 en mag zich gaan opmaken voor een wedstrijd tegen Gerwyn Price in de finale van de World Grand Prix.

Speelschema World Grand Prix 2020

Zondag 11 oktober

Halve finale

Simon Whitlock (79.48) 1-4 (88.17) Dirk van Duijvenbode (0-3, 3-1, 0-3, 1-3, 0-3)

Dave Chisnall v Gerwyn Price

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties