"Geld en aandacht is geweldig, maar het kan problemen veroorzaken": Nicholson maant tot voorzichtigheid als de Luke Littler hype aanhoudt

De hype rond het 16-jarige dartwonder Luke Littler lijkt nog niet te stoppen. Vooral nadat de Engelsman onlangs zijn tweede MODUS Super Series-titel van het jaar veroverde. Ex-prof dartsanalist Paul Nicholson maant echter tot voorzichtigheid.

"Luke Littler is ongetwijfeld een van de meest opwindende tienerbeloften in het darts van dit moment, maar wat zijn de realistische verwachtingen voor hem op 16-jarige leeftijd?" vraagt 'The Asset' zich af in zijn column voor Sporting Life. Zeker nu Littler, die zich zo goed als verzekerd heeft van een plek in het Alexandra Palace, zich in de top 16 van de bookmakers toernooifavorieten bevindt voor de WK Darts.

"Het is echt te gek voor woorden dat Luke Littler 66/1 is om het volgende wereldkampioenschap te winnen - dat is dezelfde prijs als die je kunt krijgen voor mensen als Chris Dobey, Joe Cullen, Ryan Searle en Damon Heta!" Nicholson vervolgt. "Hij heeft een betere quote dan James Wade, Danny Noppert en de regerend Europees kampioen Ross Smith!"

"Iedereen boven hem - en dat zijn er maar een stuk of twaalf - zijn de grootste namen in de sport! Er zijn veel gevaarlijkere, doorgewinterde professionals zoals Daryl Gurney en Krzysztof Ratajski, Gabriel Clemens, Raymond van Barneveld en Jose de Sousa die hoger ingeschaald mogen worden.

"Hetzelfde gebeurde vorig jaar met Josh Rock, toen hij als een van de goedkopere spelers naar zijn debuut-WK ging met heel weinig seniorervaring achter zich," herinnert Nicholson zich voordat hij het huidige niveau van Littler in perspectief plaatst. "Hij heeft dit seizoen vier titels gewonnen op de Development Tour en zijn seizoensgemiddelde is 91,63 na 112 wedstrijden. Als je dat vergelijkt met de gemiddelden op de Pro Tour, zou hij rond de 64e plaats staan."

"Het is gek om te denken dat we het hier zelfs maar over hebben in plaats van over de logische volgende stap voor hem, namelijk het PDC Wereldkampioenschap voor de jeugd, waar hij uiteraard tot de favorieten zal behoren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen