"Gelukkig is Gerwyn Price hier dit weekend niet" - Rob Cross op jacht naar derde finale op rij in World Series-toernooi

Rob Cross blijft op koers voor een derde finale op rij in een toernooi van de World Series of Darts. 'Voltage' versloeg in de openingsronde van de Poland Darts Masters thuisspeler Sebastian Bialecki met 6-1.

Cross had geen enkele moeite om Sebastian Bialecki op de pijnbank te leggen. Hij brak zijn Poolse tegenstander direct in de eerste leg met een 156 finish en liep daarna uit naar een 4-0 voorsprong met verder nog een 75 check-out. Cross miste daarna één kans op 5-0, waarna Bialecki met een 16-darter aantekende voor de 4-1. De zesde leg was de minste van de partij. Eerst waren er drie missers op de dubbels van Cross en daarna twee van Bialecki. Het was 'Voltage' die met een 20-darter 5-1 wist te maken. Daarna sloot de oud-wereldkampioen de partij af met een 100 finish.

Ondanks de makkelijke zege was Cross toch lovend over zijn jonge tegenstander. "Sebastian is een geweldige speler", zegt hij. "Mijn zege is eigenlijk een beetje geflatteerd, ik gooide in het begin van de wedstrijd immers twee hoge finishes en daardoor kon ik veel meer vrijuit spelen."

"Ik kwam al snel op een 4-0 voorsprong en daardoor kwam Sebastian meteen onder grote druk te staan. Toch haalde hij een goed niveau, ik ben er zeker van dat we in de toekomst nog veel mooie dingen van die jongen gaan zien."

"Gelukkig is Gerwyn Price hier dit weekend niet" - Rob Cross op jacht naar derde finale op rij in World Series-toernooi

Drie op een rij

Cross heeft er enkele bijzonder succesvolle weken opzitten. Zo won hij de US Darts Masters en bereikte hij vorig weekend de finale op de Nordic Darts Masters. Beide finales speelde hij tegen Gerwyn Price. "Gelukkig is Gerwyn dit weekend niet hier", lacht Cross. "Nee, grapje, ik speel graag tegen hem en Gerwyn is gewoon een geweldige speler. Hij verdiende die titel vorig weekend ook."

De 33-jarige Engelsman was onder de indruk van het publiek in Gliwice. "Ik speelde tegen een Pool, dus is het logisch dat ze voor hem supporterden, maar ik had niets te klagen, het bleef de hele tijd respectvol en zelf werd ik ook aangemoedigd."

Cross neemt het vanavond in de kwartfinales op tegen Stephen Bunting, die in de openingsronde met 6-1 te sterk was voor Krzysztof Ratajski.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties