Gestrande Nederlandse darters mogelijk donderdag naar huis

De uitgeschakelde Nederlandse WK-gangers kunnen mogelijk donderdag weer terug huiswaarts keren. Afgelopen zondag werden de grenzen van het Verenigd Koninkrijk gesloten waardoor Derk Telnekes, Maik Kuivenhoven, Ron Meulenkamp en Jeffrey de Zwaan niet terug naar Nederland konden.

Zij verloren zondag alle vier hun wedstrijd op het WK Darts in Londen. Op dezelfde dag gingen de grenzen van het Verenigd Koninkrijk op slot vanwege de uitbraak van een agressievere vorm van het coronavirus. Daardoor konden Telnekes, Kuivenhoven, Meulenkamp, De Zwaan en hun begeleiding geen kant op en moesten zij langer in het spelershotel van de PDC verblijven.

In eerste instantie leek deze situatie mogelijk tot oud en nieuw te duren. Dinsdag sijpelde echter het nieuws door dat de gestrande Nederlanders mogelijk toch weer snel herenigd kunnen worden met hun gezin.

De vier spelers en hun begeleiding hebben dinsdagavond opnieuw een coronatest ondergaan. De uitslag van deze test wordt donderdag verwacht. Wanneer deze negatief is, mogen ze afreizen naar de Eurotunnel om de oversteek naar Frankrijk te maken, waarna zij met de auto kunnen doorrijden naar Nederland.

Gestrande Nederlandse darters mogelijk donderdag naar huis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties