Gevangenisbewaarder Beeney gelooft heilig in WK-deelname: 'Het is niet alleen een droom, het gaat werkelijkheid worden' | Dartsnieuws.com

Gevangenisbewaarder Beeney gelooft heilig in WK-deelname: 'Het is niet alleen een droom, het gaat werkelijkheid worden'

Aaron Beeney was vorig jaar in zijn eerste seizoen als Tour Card-houder een geliefde tegenstander voor de andere spelers op het PDC-circuit, maar langzaam wist de Engelsman zich wel te ontwikkelen.

Die stijgende lijn heeft Beeney voortgezet in zijn tweede jaar. De gevangenisbewaarder van beroep boekte afgelopen week zijn beste prestatie tot nu toe met het halen van een halve finale tijdens de PDC Super Series.

Beeney keerde dus met goed gevoel huiswaarts na zijn trip naar het Duitse Niedernhausen. ''Het voelt een beetje onwerkelijk. Ik zeg al een tijdje dat ik qua finishes net zo goed ben als de andere spelers. Misschien heeft het te maken met mijn werk in de gevangenis, maar ik ben uitermate kalm in zulke situaties. Het scorende gedeelte liet mij juist vaak in de steek. Maar ik ben lastig te verslaan, dat bewijs ik nu keer op keer'', zegt hij in gesprek met Weekly Dartscast.

Op de tweede dag van de PDC Super Series verraste Beeney met het halen van de laatste vier na zeges op onder meer voormalig wereldkampioenen Rob Cross en Raymond van Barneveld.

''Ik ging die wedstrijden in met het gevoel dat ik niet kon verliezen. Als ik zou verliezen, was dat tegen een vijfvoudig wereldkampioen zoals Raymond van Barneveld. Ik was op dat moment al verder in het toernooi gekomen dan mensen van mij hadden verwacht.''

Door zijn halvefinaleplaats is de 37-jarige Londenaar zelfs virtueel geplaatst voor het WK Darts. ''Dat toernooi spelen is niet alleen droom, het gaat werkelijkheid worden. Ik ga erbij zijn, daar geloof ik heilig in. Ik ben op een constante basis wedstrijden aan het winnen. Ik ga mij plaatsen voor het WK en dan zal het erom hangen of ik mijn Tour Card kan behouden.''

Lees meer over:
PDC WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties