Gian van Veen overtuigend verder op Players Championship Finals; Mario Vandenbogaerde wint Belgische clash tegen Mike de Decker

Gian van Veen heeft zich als eerste Nederlander verzekerd van een plek bij de laatste 32 op de Players Championship Finals. 'GVV The Giant' kende in de eerste ronde weinig problemen met landgenoot Chris Landman.

Het waren de dubbels die de doorslag gaven in deze partij. Landman liet enkele kleine kansjes liggen, terwijl Van Veen een finishpercentage van 75 procent wist te noteren. De darter uit Poederoijen wierp 41 en 78 uit om de eerste twee legs te winnen. Landman deed daarna wat terug met een 72 check-out, alvorens Van Veen 45 en 65 uitgooide om de voorsprong uit te breiden naar 4-1. Van Veen sloot daarna af met een 13-darter en een 80 finish.

NIEUW: Ga naar onze LIVE SCORE om de Players Championship Finals 2023 te volgen

Op het andere podium was er tegelijkertijd een Belgische clash tussen Mario Vandenbogaerde en Mike de Decker. Ook die partij was niet spannend. Dankzij een finishpercentage van 60 procent wist Vandenbogaerde met 6-1 te winnen van De Decker.

Jules van Dongen kon zijn debuut op de Players Championship Finals niet opluisteren met een overwinning. De Nederlandse Amerikaan kwam scorend beduidend tekort tegen Damon Heta, de nummer drie van de plaatsingslijst. De Australiër trok met 6-1 aan het langste eind tegen Van Dongen, die zich nu kan opmaken voor zijn debuut op het WK Darts in december.

Ryan Joyce plaatste zich ten koste van Daniel Klose voor de tweede ronde van het prestigieuze toernooi in Minehead. Met onder meer een 106 finish, 12-darter en twee 14-darters kwam Joyce op een 5-1 voorsprong. Klose kwam nog terug tot 5-3, alvorens Joyce met een 20-darter een einde maakte aan de partij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties