Grand Slam of Darts 2020: Speelschema zaterdagavond met Van Gerwen tegen Anderson

Zaterdagavond worden de laatste duels uit de tweede ronde van de Grand Slam of Darts gespeeld. Er staan dan een aantal mooie affiches op het programma.

De ogen zullen vooral gericht zijn op de kraker tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson. Het wordt de 65ste officiële ontmoeting tussen de twee dartsrivalen. Van de voorgaande 64 confrontaties werden er 43 gewonnen door de Nederlander. Anderson won er negentien, terwijl het tweemaal gelijk werd in de Premier League Darts.

Ook op basis van de huidige vorm is Van Gerwen de grote favoriet. De nummer één van de wereld won met gemak zijn poule, terwijl Anderson zich maar ternauwernood een ronde verder speelde. Bovendien kampt de Schot met een knieblessure, waar The Flying Scotsman in een langer format wellicht nog meer last van gaat krijgen.

De avond begint met een Engelse ontmoeting tussen Michael Smith en Rob Cross. Beide spelers vormden begin deze maand nog samen het Engelse team op de World Cup of Darts.

Devon Petersen kruist de degens met Damon Heta. Voor de Zuid-Afrikaan een mooie kans om voor de derde keer de kwartfinale van een major te halen. Heta plaatste zich ten koste van Jermaine Wattimena voor de knockout-fase van de Grand Slam of Darts en kan voor het eerst in zijn carrière doorstoten tot de laatste acht op een major.

In de laatste partij van de tweede ronde staan Nathan Aspinall en titelverdediger Gerwyn Price tegenover elkaar. Beiden kropen in de poulefase door het oog van de naald. Zo had Aspinall een beslissingswedstrijd nodig tegen Ricky Evans om de kwartfinales te halen. Price overleefde zelfs een matchdart tegen Ryan Joyce, die daarmee de kans kreeg om de titelverdediger uit het toernooi te knikkeren.

Na de tweede ronde staan zondag de kwartfinales op het programma. Zowel zondagmiddag als -avond worden twee kwartfinales gespeeld.

Speelschema Grand Slam of Darts 2020

Zaterdag 21 november (vanaf 20:00 uur)
Tweede ronde

20:10 Michael Smith v Rob Cross

21:00 Devon Petersen v Damon Heta

22:00 Michael van Gerwen v Gary Anderson

23:00 Gerwyn Price v Nathan Aspinall

Grand Slam of Darts 2020: Speelschema zaterdagavond met Van Gerwen tegen Anderson

Plaats reactie

666

0 reacties