Smith in spannende partij langs Cross voor kwartfinaleplaats

Michael Smith is voor de vierde keer in zijn carrière doorgedrongen tot de laatste acht op de Grand Slam of Darts. Bullyboy trok na een beslissende leg aan het langste eind tegen Rob Cross.

Na een break voor beide spelers in de beginfase, gingen de legs lang met de darts mee. Cross had daarbij lang het voordeel, tot hij in de vijftiende leg een kans op dubbel 18 miste. Smith stond op 66 te wachten en wierp dit via tops uit om op 8-7 te komen.

Een 86 check-out volgde, waardoor de voormalig jeugdwereldkampioen nog maar één leg nodig had voor de winst. De zege lag een leg later voor het grijpen, maar Smith miste drie matchdarts. Cross wierp vervolgens 70 uit en brak daarna met een 13-darter terug.

Cross mocht de laatste leg beginnen, maar gooide slechts één triple in zijn eerste vier beurten. Smith daarentegen was met 177 en 140 meteen goed vertrokken en maakte het af met een 13-darter. De nummer vier van de wereld speelt zondag in de kwartfinales tegen Jose de Sousa.

Na de tweede ronde staan zondag de kwartfinales op het programma. Zowel zondagmiddag als -avond worden twee kwartfinales gespeeld.

Speelschema Grand Slam of Darts 2020

Zaterdag 21 november (vanaf 20:00 uur)
Tweede ronde

Michael Smith (97.46) 10-9 (95.18) Rob Cross

Devon Petersen v Damon Heta

Michael van Gerwen v Gary Anderson

Gerwyn Price v Nathan Aspinall

Plaats reactie

666

0 reacties