Heta verslaat Petersen en bereikt eerste major-kwartfinale

Damon Heta heeft zijn eerste deelname aan de Grand Slam of Darts nog wat extra glans gegeven door verrassend door te stoten tot de kwartfinales.

De Australiër was bij de laatste zestien met 10-7 te sterk voor Devon Petersen. De Zuid-Afrikaan was scoren te wisselvallig om het Heta lastig maken. Bovendien was The Heat met een finishpercentage van vijftig procent zeer scherp op de dubbels.

Het leek een ruime overwinning voor Heta te gaan worden, want hij pakte een 8-3 voorsprong. Petersen kwam echter beter in de wedstrijd keerde terug tot 8-6. The African Warrior stond op tops te wachten te wachten om 7-8 te maken, maar Heta deelde plots een enorme dreun uit door 144 uit te gooien. Dat bleek uiteindelijk de beslissing, want de de Australische darter stond daarna nog maar één leg af.

Heta neemt het zondagmiddag in de kwartfinales op tegen James Wade. In de poulefase stonden de twee darters ook al tegenover elkaar. Toen ging de winst met 5-2 naar Wade.

Na de tweede ronde staan zondag de kwartfinales op het programma. Zowel zondagmiddag als -avond worden twee kwartfinales gespeeld.

Speelschema Grand Slam of Darts 2020

Zaterdag 21 november (vanaf 20:00 uur)
Tweede ronde

Michael Smith (97.46) 10-9 (95.18) Rob Cross

Devon Petersen (94.25) 7-10 (93.75) Damon Heta

Michael van Gerwen v Gary Anderson

Gerwyn Price v Nathan Aspinall

Plaats reactie

666

0 reacties