Greaves als eerste op twintig Women's Series-titels; gros van toernooien door drie speelsters gewonnen

De PDC Women's Series-toernooien van afgelopen weekend werden door vier verschillende speelsters gewonnen. Beau Greaves, Lisa Ashton, Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki veroverden allemaal één titel.

Het zijn toevallig ook de vier speelsters die de meeste Women's Series-titels op zak hebben. Van de 52 Women's Series-toernooien die er sinds 2020 zijn gespeeld, zijn er twintig gewonnen door Greaves. Daarmee voert de 19-jarige Engelse de eeuwige lijst aan. Greaves had daar overigens slechts 28 toernooien voor nodig, want van de eerste 24 won ze er geen één.

In de eerste periode Women's Series-toernooien waren het vooral Ashton en Sherrock die de buit aan het verdelen waren. Ashton staat momenteel op vijftien titels, gevolgd door Sherrock met twaalf.

Suzuki is vooral dit seizoen op dreef. In 2023 won ze drie van haar vier Women's Series-titels. Deta Hedman, Trina Gulliver, Lorraine Winstanley, Rhian O'Sullivan en Robyn Byrne wisten allemaal één zo'n toernooi te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties